През следващото денонощие ще бъде ветровито със силен и бурен северозападен вятър, който през нощта срещу неделя в

...
През следващото денонощие ще бъде ветровито със силен и бурен северозападен вятър, който през нощта срещу неделя в
Коментари Харесай

Предупреждение: Опасно време в цялата страна, силен вятър и сняг на места

През идващото денонощие ще бъде ветровито със силен и бурен северозападен вятър, който през нощта против неделя в Североизточна България ще се усилва до ураганен, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). С усилването на вятъра температурите ще се намалят.

Днес преди обяд превалявания ще има в Южна и Източна България, най-вече от дъжд, по високите полета - от дъжд и сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта против неделя и в югоизточните региони. Със захлаждането в нощните часове за малко там ще се образува тънка снежна завивка.

По Черноморието ще доминира облачно време с превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще бъде прохладно със мощен и плевел вятър, който през нощта против неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще бъдат 11°-13°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, през нощта против неделя по северното крайбрежие вълнението ще се усили до 5-6 бала.

Над планините ще доминира облачно време с превалявания основно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и плевел север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към минус 2°, на 2000 m - към минус 8°.

Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца. 

Днес се издава и предизвестие за жълт и оранжев код за мощен вятър в цялата страна , за обилни превалявания от дъжд в Източна България и за първи сняг, който ще е с краткотрайна и неравномерна тънка снежна завивка.

От Национален институт по метеорология и хидрология са издали предизвестие от първа степен - жълт код, за обилни превалявания от дъжд в осем области от западната половина от страната. На доста места количествата на преваляванията ще доближат до 20-35 литра на квадратен метър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР